Psyykkinen valmennus

Psyykkinen valmennus tähtää urheilijan suorituskyvyn sekä hyvinvoinnin parantamiseen. Tärkeitä osa-alueita psyykkiseen valmennukseen liittyen ovat mm. urheilijan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen, itsetuntemuksen lisääminen sekä erilaisten mielen taitojen harjoittaminen.

Psyykkinen valmennus keskittyy erityisesti urheilijan henkisen suorituskyvyn ja mielen taitojen harjoittamiseen. Psyykkisessä valmennuksessa käsiteltäviä teemoja voivat olla esimerkiksi:

  • Kilpailujännittäminen
  • Pettymysten käsittely
  • Epäonnistumisen pelko
  • Vaativuus itseään kohtaan
  • Motivaatio
  • Itseluottamus
  • Keskittymisen hallinta
  • Tietoinen läsnäolo
  • Loukkaantumisen käsittely 

Psyykkinen valmennus ei ole vain haasteiden työstämistä, vaan tärkeä osa psyykkistä valmennusta on myös oman henkisen suorituskyvyn potentiaalin kasvattaminen. Valmennukseen voi ja kannattaakin tulla myös silloin, kun haluaa selvittää, miten paljon itsessään on käyttämätöntä potentiaalia urheilijana kehittymisen kannalta.

Tarjoan psyykkistä valmennusta urheilijoiden ja kuntoilijoiden lisäksi myös joukkueille, valmentajille, sekä muille urheilun parissa työskenteleville aiheesta kiinnostuneille.

Kokemuksia
"Psyykkisessä ollut tärkeitä aiheita joka kerralla ja koet että keskustelulle niistä on tarjottu turvallinen tila. Psyykkiset valmennukset ovat vieneet joukkuettamme eteenpäin ja kehittäneet psyykkistä vahvuutta urheilijoina."
Joukkuevalmennus
Cheerleader, level 6 SM-taso
"On ollut ihan super mielenkiintoisia opettavia kertoja" Ja sun kanssa on tosi rentoa et voi just puhua ihan mistä vaan."
Joukkuevoimistelija
SM-taso
"Sain valmennukselta enemmän kuin olin ajatellut, sillä sain apua hirveästi loukkaantumisten prosessointiin kilpailukaudella, ja ilman sitä tuskin olisin saavuttanut kesältä menestystä jota tuli."
Yleisurheilija
SM-taso
"Valmennuksesta tullut hyöty on korvaamatonta. Nämä hyödyt mitä valmennuksesta sain, ovat niin tärkeitä ja rikkaita, että pystyn hyödyntämään niitä urheilu-uralla, sekä työelämässä."
Marko Pitkänen
IFBB Classic physique
"Ulosanti oli erittäin hyvää ja vuorovaikutus todellista. Riikasta sai kuvan että hän oli todella kiinnostunut kokeilemaan uusia asioita käytännössä ja löytämään sopivia työkaluja juuri minulle."
Joonas Uusi-Autti
BJJ & lukkopaini
"Tuntuu, että pystyy luottamaan enemmän itseensä kisatilanteissa ja käsittelemään omaa mielialaa. Harjoitukset auttoivat myös keskittymään juuri siihen tilanteeseen."
Joukkuevoimistelija
12-14 -vuotiaiden SM-sarja